Terug

Begin

Enkele reacties n.a.v. het artikel "Het einde van de verzameling of de verzamelaar"


Wat een aardig, filosofisch artikeltje, Allex. Mooi relativerend en voer om over na te denken. Complimenten.


Met veel herkenning las ik uw stuk in 'De Beeldenaar'. Inderdaad, hoe uiteindelijk verder met de verzameling, de weerslag van persoonlijke belangstelling, inzet en onderzoek?
Bijna vanzelfsprekend vinden die lang niet altijd een respons bij familie of bij openbare instellingen.
Musea zijn zwijgende permanente (dat hopen wij tenminste) instellingen die door de beherende conservator een leven krijgen.
Belangstellingen van de verzamelaar komen lang niet altijd overeen met die van een conservator. Intussen is het gebrek aan respons voor veel specialistische verzamelaars frustrerend.
Het thema is wellicht van belang om aan de orde te stellen op een bijeenkomst van het KNGMPkunde.
Intussen is wellicht iemand op een idee gekomen voor het toekomstige lot van uw loten door uw bijdrage aan 'De Beeldenaar'. Belastingmuseum??



Mooie bijdrage met een relevante, existentiële vraag. Misschien kan in dit verband een aanvullende vraag worden gesteld: wat wil je aan wie nalaten?
En als het gaat om munten/penningen lijken me twee waarden centraal te staan: de informatiewaarde en de financiële waarde. En eventueel nog de schoonheid/presentatiewaarde.
Een idee voor de nationale collectie (bij DNB) is om heel duidelijk te maken wat de verwachtingen zijn en wat zij kunnen betekenen voor mensen die eventueel bereid zijn hun collectie te schenken.
Bijvoorbeeld je naam kunnen verbinden aan een geschonken object heeft iets van eeuwigheidswaarde.


Zeer interessant artikel dat je daar geschreven hebt!
Ik heb statistisch nog wat langer bedenktijd, maar denk er inderdaad wel eens over na.
Mijn BC, MK en Bruno en consorten collectie is voor mij meer waard dan voor iemand die meer van de vogeltjesdans houdt,
maar het schrikbeeld dat het later bîj het grof vuil kan belanden als je het zelf niet regelt is geen prettig idee.


Met veel belangstelling las ik jouw stuk in het Detector Magazine.
Uiteraard vind ik het jammer dat je de huidige online versie van NUMIS geen verbetering vindt ten opzichte van de oude Geldmuseum versie.
Maar ik was wel blij eindelijk een keer te lezen op welke punten we verbeteringen zouden kunnen aanbrengen.
Ik heb jouw suggesties (zoeken op NUMISnummer en verbeteren fouten) op mijn lijstje gezet van zaken die moeten worden aangepast.
Wanneer er gelegenheid is om dit te implementeren is nog niet bekend (ik hoop snel) en of alles gerealiseerd kan worden hangt ook een beetje van onze ict-afdeling af.
Mocht je nog andere suggesties hebben dan houden we ons zeer zeker aanbevolen.
We willen NUMIS graag verbeteren.


Tja Allex ik heb het zelfde probleem ik ben nu 69 en heb 4 kinderen en 2 kleinkinderen maar die interesseren zich hier niet voor, ze vinden het leuk dat ik het doe maar daar blijft het ook bij.
Aan een museum schenken, dan verdwijnt het in het depot waar het nooit meer uitkomt dat zie ik ook niet zitten.
Het museum voor het ijkwezen is een aantal jaren geleden gesloten, de collectie is grotendeels onder de hamer gekomen je snapt dat ik dat niet zie zitten.
Dan kunnen mijn kinderen de loden blokken op zolder leggen tot er in de eeuwigheid of tot een nazaat een detector gaat kopen en/of zich gaat interesseren in bodemvondsten,
maar die kans word ook steeds kleiner omdat de landerijen leeg gezocht zijn en er geen grote bouwputten meer komen met al die lege kantoren.
Allex als ik een koper kan vinden voor de hele partij dan verkoop ik ze en blijf determineren en de website onderhouden maar of dat gaat lukken ??
Ik heb er plezier aan en dat is het belangrijkste.

 

Terug

Begin